Na het ontwerp volgt de aanleg van de tuin en wordt gewerkt naar het eindresultaat: uw droomtuin. Hoveniersbedrijf Michèl van Klooster heeft veel ervaring in het aanleggen van tuinen. Bij tuinaanleg moet niet alleen worden gedacht aan beplanting maar ook de (aanleg) van de stroomvoorziening, hemelwaterafvoer, schuttingbouw, vijver, sproei-installatie, etc. Hoveniersbedrijf Michèl van Klooster beschikt over vakbekwaam personeel, professioneel gereedschap en de juiste machines om te zorgen voor een juiste uitvoering van uw tuinaanleg.
Wij vinden het belangrijk met wat voor grond/bodem we te maken hebben. Daarom doen wij vaak een bodemonderzoek, zodat we ervoor kunnen zorgen dat u lang plezier heeft met uw investering.

Tuinaanleg door Hoveniersbedrijf Michèl van Klooster geschiedt in stappen:

 • Stap 1: Grondwerk
  Het grondwerk wordt verricht. Dit betekent dat, naar aanleiding van het ontwerp, de (onder)grond wordt voorbereid op de uiteindelijke indeling van de tuin. Zo verschilt de ondergrond van de bestrating van de ondergrond van bijvoorbeeld een border. Onderdeel van het grondwerk is tevens het inmeten van de locatie van de (toekomstige) vijver of bijvoorbeeld blokhut.
 • Stap 2: Bekabeling
  Voor bijvoorbeeld verlichting in de tuin, vijverpomp of sproei-installatie wordt de bekabeling en buizen in de grond verwerkt. Ook als in het gekozen ontwerp geen kabels of buizen nodig zijn bestaat de mogelijkheid om er toch alvast rekening mee te houden. Wij denken graag met u mee, ook als het om eventuele, toekomstige, wensen gaat!
 • Stap 3: Plaatsen ‘dode’ materialen
  Tijdens stap drie worden dode materialen geplaatst. Hier worden onder andere blokhutten, bestrating, schuttingen en vijvers onder verstaan.
 • Stap 4: Plaatsen levende materialen
  De laatste stap omvat het planten van de bomen, heesters, vaste planten, etc.

De medewerkers van Hoveniersbedrijf Michèl van Klooster zijn geschoold in het hovenierswerk en leggen uw tuin met zorg aan. Mocht er ondanks alle goede zorgen toch wat mis gaan, dan is er garantie. Bij tuinaanleg (van een nieuwe tuin) geven wij één jaar garantie. Planten die dood gaan, worden door ons kosteloos vervangen. Maar ook als er bijvoorbeeld sprake is van een, niet altijd te voorkomen verzakking van tegels, dan wordt dit door ons hersteld.

Als de tuin eenmaal is aangelegd dan volgt hierop het eventuele onderhoud >>>